Відповідальні за етапи та дії

Щоб завершити створення вакансії, необхідно обрати користувачів, які будуть відповідальні за виконання певних дій на етапах, а також за схвалення або відхилення етапів.

Зверніть увагу, що користувачі, обрані в полі “Відповідальні за етап“, зможуть схвалити або відхилити кандидата на цьому етапі. Однак, якщо вони не обрані в полі “Відповідальні за дію (коментар, подія тощо)” на етапі, у них не буде доступу до виконання певної дії на цьому етапі.

Те ж саме стосується і зворотної ситуації. Якщо користувачі обрані в полях “Відповідальний за дію“, але не обрані в полі “Відповідальний за етап“, вони зможуть виконати дію, але кнопки “Відхилити / Схвалити” на етапі будуть для них відключені.

Однак, якщо користувачі мають доступи “Виконання дій на поточному етапі”/”Ухвалення рішення на поточному етапі”, ці налаштування не вплинуть на них, оскільки вони все одно зможуть схвалювати/відхиляти кандидатів або виконувати дії на етапі.

Чекбокс “Не додавати відповідального за кандидата автоматично”

❗️Згідно з оновленням #10, у системі тепер немає необхідності обов’язково призначати відповідальних користувачів за етапи та дії.

На кожному етапі буде чекбокс “Не додавати відповідального за кандидата автоматично“.

📌 Якщо цей чекбокс вимкнений:

Поле з вибором відповідальних за етап і дії буде необов’язковим для заповнення, і відповідальний користувач за кандидата, тобто той, хто призначив кандидата на вакансію, буде автоматично ставати відповідальним за цей етап і дії на етапі.

Якщо ж ви залишите чекбокс вимкненим і виберете іншого користувача відповідальним за етап або дію, тоді в проходженні відповідальним буде і цей користувач, і відповідальний за кандидата.

📌 Якщо цей чекбокс увімкнено:

Поле з вибором відповідальних за етап і дії стане обов’язковим для заповнення і небхідно буде вибрати того, хто має ухвалити рішення щодо етапу або виконати дії.

У такому разі відповідальний за кандидата користувач не буде автоматично ставати відповідальним за етап, на якому було увімкнено відповідний чекбокс.

📌 Який варіант краще обрати?

Ви можете обрати будь-який варіант, виходячи з ваших побажань:

👉 Якщо ви рекрутер, який хоче по максимуму використовувати можливості Кабінету та бачити всіх релевантних кандидатів, щодо яких треба зараз ухвалити рішення, радимо вмикати чекбокс “Не додавати відповідального за кандидата автоматично” на етапах, де ви не ухвалюєте рішення, як-от етап “Перевірка СБ” або “Рішення менеджера після другої співбесіди“.

На таких етапах вам всього лише потрібно проставити потрібних користувачів відповідальними, а всі інші етапи залишити порожніми. Тоді в Кабінеті в розділі “Кандидати” вкладки “Дії” ви будете бачити тільки тих кандидатів, які перебувають на вашому етапі.

👉 Якщо ж ви хочете стежити за всіма своїми кандидатами незалежно від етапу, радимо залишати чекбокс вимкненим і так само, як і в попередньому варіанті, вибрати відповідальних тільки на етапах, де ви не приймаєте рішення (етап СБ або етап менеджера).

У такому разі, в Кабінеті у вкладці “Дії” розділ “Кандидати” відображатимуться всі кандидати, щодо яких потрібне рішення, навіть якщо це не ваш етап.